perjantai 23. toukokuuta 2014

Olisiko jo aika edetä pudotuspeleihin?

Gil Brandt nosti NFL.comissa hyvän keskusteluaiheen esille, johon on mielenkiintoista tarttua. Sarjassa on kuusi joukkuetta, jotka eivät ole hetkeen saaneet jatkaa pelejään runkosarjan jälkeen. Olisikohan tänä vuonna jo aika, ainakin osalla?

Pisimmät putket omaavat:
1) Buffalo Bills (14 kautta ilman pleijareita!)
2) Cleveland Browns (11)
2) Oakland Raiders (11)
4) St. Louis Rams (9)
5) Tampa Bay Buccaneers (6)
5) Jacksonville Jaguars (6)

Kyseinen lista ei ole kovin mairitteleva näille joukkueille, mutta luonnollisesti huono menestys on antanut puolestaan hyvät lähtökohdat varaustilaisuuksiin vuosien varrella. 

Itse olen heittänyt ensimmäisen veikkaukseni pudotuspeleihin etenevistä ennen tämän vuotista draftia. Siinä näistä joukkueista tiensä konferenssin kärkikuusikkoon löysi vain Buccaneers. 

Uskoisin edelleen Tampa Bayn kolisuttelevan villi kortti -kierroksen ovia, mutta lienee realistista olettaa myös Ramsin nostaneen osakkeitaan ykköskierroksen varauksillaan. Robinsonin mukaan tulo ei voi olla vaikuttamatta joukkueen hyökkäykseen js vastaavasti Donald tulee vahvistamaan ennestäänkin hyvää puolustuslinjaa. St. Louis voisikin olla toinen joukkue, joka murtaa ikävän playoff-taian tänä vuonna.

Muiden osalta oma pelkoni on, että putket sen kuin pitenee entisestään. 

5 kommenttia :

  1. Bucsilla on näistä varmasti paras mahdollisuus pleijareihin.

    Niin kova puolustus kun Ramsilla onkin (todennäköisesti liigan paras pulustuksen linja ensi kaudella), niin ongelmana on edelleen liigan kovin divisoona. Tuskin jaksaa ponnistaa pleijareihin, ellei Bradford nosta reilusti tasoaan tälle kaudelle.

    Ilman Gordonin pelikieltoa mä olisin täysilla mukana Brownsin bandwagonissa. Divisioona on tasainen ja sieltä olisi mahdollista jopa päästä jatkoon. Toivotaan, että Gordonin pelikielto ei kestä koko kautta.

    Billsillä on mielenkiintoinen joukkue mutta QB:hen on mahdotonta luottaa viime kauden perusteella.

    Jaguarsilla ja Raidersilla ei sitten ookkaan mitään jakoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä pointteja! Ja on totta, että NFC West tulee olemaan ehkä jopa kovatasoisin lohko koko sarjassa ja Ramsin ei ole helppo nousta sen kärkipaikoille. Kuitenkaan en pitäisi mahdottomana, että lohkon kolmonenkin löytäisi itsensä villi kortti -kierrokselta.

      Brownsin osalta en itse ole yhtä optimistinen onpa Gordonin tilanne mikä tahansa.

      Poista
  2. Browns on mielestäni ainoa jolla on realistiset mahdollisuudet divisioonan voittoon heikon divisioonan takia.
    Omalla suosikilla listan joukkueista, jaguaareilla, on mahdollisuudet Wild Card matsiin, loppukauden 4-4 recordi kertoo kehityksestä.
    Raiders, Rams ja Buccaneers ovat kovan divisioonan uhreja. NFC southin divisioonavoitosta uskon Saintsin ja Panthersin kilpailevan kovasti, kun taas Liigan parhaassa divisioonassa voitto raktaistaan taas Ninersin ja Seahawksin välillä. (Niners tietenkin voittaa divisioonan ja kuudennen mestaruutensa). Raiders ei vielä tällä kaudella yllä Divisioonansa tasolle myöskään.
    Bills saattanee parantaa peliään, mutta pudotuspelä ei tänä(kään) vuonna tule.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Buccaneersin divisioona ei ole mun mielestä mitenkään mahdoton jatkoon pääsyn kannalta. Saints todennäköisesti vie lohkovoiton mutta Panters ja Falcons on vähän kysymysmerkkejä ensi kauden suhteen.
      Pantersin uskoisin menevän takapakkia viime kauteen verrattuna johtuen lähinnä hyökkäyksen ongelmista.
      Falconsin viime kausi meni täysin penkin alle, paljon tietysti johtuen Julio Jonesin loukkaantumisesta. Ne varmasti parantaa viime kauteen verrattuna, mutta tuollaisen romahduksen jälkeen en sanoisi mitään varmaa ensi kaudesta.
      Mielestäni siis Saintsin jälkeen muut lohkon joukkuuet näyttävät kovin tasaisilta ja kenellä tahansa niistä on hyvällä kaudella mahdollisuus ainakin Wild Cardille.

      Poista
    2. Jos Panthersin puolustus pitää tasonsa yhtä korkealla kuin viimeksi, on seura lähellä voittoa. Viime vuosina on tullut todettua että dominoiva puolustus ja keskiverto hyökkäys on parempi kuin toisin päin. Lovie Smith näemmä luottaa puolustukseen niin paljon että ei draftaa sinne yhtään pelaajaa. Mahdollisuuksia tampalla on, mutta aika sen näyttää. Kyllä uskon Bucseilla olevan paremmat mahdollisuudet kuin Ramsillä tai Raidersilla.

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.