perjantai 2. toukokuuta 2014

NFC North - Pikakatsaus lohkoon

Seuraavaksi kurkistus omaan lempilohkooni eli NFC North:n joukkueisiin.

Viime kausi oli kaikille joukkueille äärettömän vaikea. Lohkon sisäinen järjestys ratkaistiin vasta viimeisellä kierroksella ja Green Bay onnistui varmistamaan villikorttikierrospaikkansa. Detroittia lukuunottamatta kaikki joukkueet päästivät enemmän maaleja kuin itse tekivät. Tulevalle kaudelle lähdettäessä näyttäisi tason lähtevän nousuun ja oletettavaa on, että edes yksi joukkueista nappaisi 10 voittoa. Loppujärjestys näyttäisi pysyvän kuitenkin samana kuin viime kauden päätteeksi.

Arvioni loppujärjestyksestä:
1. Green Bay Packers
2. Chicago Bears
3. Detroit Lions
4. Minnesota Vikings

Green Bay Packers
Suosikkijoukkueen Green Bay näyttää olleen hereillä heti off seasonin alusta lähtien. Aaron Rodgers on taas täydessä iskussa ja toivottavasti pysyykin siinä koko kauden ajana. Joukkue sai lisäksi hyviä vahvistuksia molempiin päihin sairastuvalta, kun joukkueen johto ei päästänyt avainpelaajiaan karkaamaan muihin joukkueihin. Joitain menetyksiä luonnollisesti oli tehtävä, mm. James Jones ja Jermichael Finley, mutta kaiken kaikkiaan Packers näyttää olevan todella kilpailukykyisessä iskussa. Lisäksi paikallisvastustajalta napatta Julius Pepper antaa puolustukseen lisää syvyyttä. Tahdon uskoa ja kokoonpanoa katsoessa näyttää jopa todennäköiseltä, että tämä joukkue tulee olemaan todella vahva, kun runkosarja potkaistaan käyntiin. Joukkue punnitaan heti kauden avauksessa, kun vastaan asettuu viime kauden mestari Seattle.

Chicago Bears
Bearsin hyökkäykseen ei ole juurikaan haluttu lähteä tekemään muutoksia. Viime kaudellakin se toimi ajoittain loistavasti. Sen sijaan puolustuksen ongelmien myötä, avauskokoonpano on kehittynyt lahjakkailla pelureilla. Pepperin ja muutaman muun jättämää aukkoa tulevat paikkaamaan liuta hyviä vahvistuksia Lamarr Houstonin johdolla. Jos joukkue saa tilkittyä puolustuksensa, ei sillä pitäisi olla ongelmia voittaa ketä tahansa sarjassa. Buffalo Bills pääsee testaamaan ensimmäisenä puolustuksen tason.

Detroit Lions
Lionsin hyökkäyksen vastuu lepää kaksikon Calvin Johnsonin ja Matthew Staffordin harteilla. Stafford oli viime kaudella ajoittain loistava, mutta suli myös osassa peleissä näkymättömiin. Johnson sen sijaan pystyi vakuuttamaan koko kauden ajan, mutta ilman muun hyökkäyksen tukea, ei yksi pelaaja pysty nostamaan joukkuetta voittoihin. Golden Tate saattaa tuoda hieman lisää valikoimaa hyökkäykseen, mutta päällisin puolin hyökkäys on viime kauden kaltainen. Myöskään puolustuksessa ei tapahtunut merkittäviä muutoksia. Eli yhteenvetona joukkue ei menettänyt avainpelaajiaan, muttei myöskään onnistunut sellaisia nappaamaan joukkoihinsa. Odotettavissa on siis vaikeuksia kauden mittaan. Pahimmillaan joukkuetta odottaa jopa lohkon jumbosija.

Minnesota Vikings
Myöskään Vikings ei mielestäni saanut vahvistettua joukkuettaan siirtojen myötä. Matt Cassel lienee joukkueen aloittava QB ja hänen tasonsa tulee määrittelemään koko hyökkäyksen tasoa. Puolustuksessa joukkue menetti vakuuttavan Jared Allenin, joten puolustuksessakin on vielä paljon kehitettävää ennen kauden alkua. Voi olla, että joukkueen kokoonpano kokee vielä muutoksia ennen kauden alkua, mutta tällä hetkellä se ei vakuuta ainakaan minua. Lohkossa pärjääminen tulee vaatimaan etenkin lohkon sisäisissä otteluissa pärjäämistä, mutta ennen kaikkea joukkueen on napattava vierasvoittoja. Viime kaudella vierasvoittojen määrä oli pyöreä nolla.

Yhteenveto
Epäilen lohkon jakautuvan tällä kaudella kahtia. GB ja Chicago tulevat ratkaisemaan kärkipaikkojen sijoitukset ja Detroit ja Minnesota taistelevat huonommista sijoista. Olisi hienoa nähdä tälläkin kaudella, että ratkaisu menisi aivan viimeisiin otteluihin, mutta uskon kuitenkin, että GB tulee varmistamaan lohkovoiton jo joulun alla. Iloisesti näyttää kuitenkin siltä, että lohkon taso lähtee nousuun.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.