torstai 1. toukokuuta 2014

AFC North - Pikakatsaus lohkoon

Vappu on juhlittu ja vuorossa on viime kauden pettymyslohko eli AFC North.

Viime kausi ei mennyt yhdeltäkään lohkon joukkueelta putkeen. Vaikeuksien kautta Brownsia lukuunottamatta kaikki nousivat kuitenkin taistelemaan pudotuspelipaikoista viime kierroksille. Odotin joukkueilta huomattavasti enemmän, etenkin vuoden 2012 perusteella. Toisin kuitenkin kävi. Tälle kaudelle uskon perinteisten menestyjien Steelersin ja Ravensin uuteen nousuun. Katsotaan mihin rahkeet riittävät.

Arvioni lohkon sijoituksista:
1. Pittsburgh Steelers
2. Baltimore Ravens
3. Cleveland Browns
4. Cincinnati Bengals

Pittsburgh Steelers
Steelers menetti enemmän nimipelaajia kuin sai napattua itselleen. Paperilla joukkue näyttää siis viime kautta heikommalta. Itse kuitenkin uskon Big Benin johdattavan joukkueen uuteen nousuun, kun varsinaisia ennakkopaineita ei tällä kaudella ole niskassa.

Woodley ja Sanders olivat molemmat omilla paikoillaan näkyviä pelureita, mutta jatkavat uraansa toisaalla. Steelersillä löytyy kuitenkin nuoria nälkäisiä pelureita täyttämään starojen jättämät pelipaikat. Viime kauden pudotuspeleissä Indianapolista pilkkanaan pitänyt Blount lienee saaneen loppukauden otteluista itseluottamusta, joka saattaa nousta loppukaudella arvoonsa. Vaikka hän ei alkukaudesta liene avauskokoonpanossa, ei se vähennä siirron merkitystä. Viime kaudella flopannut puolustus näyttäisi myös vahvistuneen ja sitä joukkue tarvitseekin nostaakseen tasoaan. Uskoni joukkueeseen on kova, aika näyttää riittääkö se.

Baltimore Ravens
Meinasin sijoittaa Ravensin jo lohkon kärkipaikalle, mutta luotto ei aivan siihen riittänyt. Parin vuoden takaisen mestaruuden uusiminen saattaa olla siitä huolimatta mahdollista, koska joukkue on selkeästi parantunut, ainakin paperilla. Joukkueen hyökkäyspää on saanut paljon vahvistuksia ja vanhoja avainpelaajiakaan ei ole päästetty karkuun. Viime kaudella hyökkäyksen jälki ei ollut mitenkään mairittelevaa, vaan joukkueen peli perustui enemmänkin varmaan puolustukseen.

Tällä kaudella kokonaisuus näyttää siis paremmalta ja Flacco pääsee johtamaan peliä uusien pelikorttien kera. Jopa 10 voittoa näyttäisi aivan mahdolliselta tältä joukkueelta.

Cleveland Browns
Joukkue päätti viime kautensa seitsemään tappioon ja sitä kautta ansaitsi itselleen neljännen varausvuoron tälle kaudelle. Jälkipolville ei siitä kaudesta jäänyt paljoa kerrottavaa. Browns pistikin toimistonsa alkuvuodesta uuteen uskoon Mike Pettinen ottaessa päävastuun valmennuksesta. Joukkue on myös onnistunut vahvistamaan sekä hyökkäystään että puolustustaan hyvillä siirroilla. Isoin ongelma toistaiseksi on kuitenkin hyökkäyksen tärkeimmällä paikalle eli luotettava QB on edelleen hakusessa. Todennäköistä onkin, että Browns nappaa hyvällä varausvuorollaan tulokaspelirakentajaksi lupaavan Johnny Manzelin, joka voisi tuoda tarvittavan lisäyksen joukkueeseen.

Joukkueella on vielä paljon työtä edessä ja mahdollisesti kokoonpanoa pitää vielä täydentää, mutta suunta näyttää oikealta. Olisi mielenkiintoista, jos Browns saataisiin mukaan nostamaan tämän lohkon tasoa.

Cincinnati Bengals
Huikeasti viime kausilla menestynyt Bengals ei onnistu vakuuttamaan liikehdinnällään. Joukkue hallitsi kotiotteluitaan voittaen jokaisen viime kauden otteluista. Joukkueen puolustus oli murhaavan hyvä vielä viime kaudella, mutta siirtoikkuna on toistaiseksi jättänyt kuitenkin luun käteen joukkueelle. Muun muassa Michael Johnsonin menettäminen tulee olemaan kova paikka muulle joukkueelle. Mitään merkittäviä lisäyksiä kokoonpanoon ei ole tullut ja näenkin, että joukkueen menestys tulee romahtamaan kerralla. Edes A.J. Green ei pystyne nostamaan Bengalsia voittoihin. Kokoonpano on tällä hetkellä surullista luettavaa. Oikeastaan toivon, että todellisuus ei ole näin synkkä Cincinnatilaisille.

Yhteenveto
Bengalsin olettamani romahdus tulee antamaan muille joukkueille lisäpotkua kauden mittaan. Voittaako lohkon Steelers vai Ravens? Sitä on vaikeaa tässä kohtaa arvioida, mutta molemmilla on oivat saumat pudotuspeleihin. Brownsin napatessa kovan QB:n, voi sekin nousta hämmentämään soppaa lohkon kärjessä. Vaikuttaa siltä, että luvassa on ylämäkiä ja alamäkiä kaikkien osalta ja sijoitukset ratkaistaan joulun tienoilla, jopa vasta viimeisellä kierroksella.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.