maanantai 28. huhtikuuta 2014

NFC East - Pikakatsaus lohkoon

Seuraavaksi katsaus NFC East -lohkoon.

Viime kaudella lohkon voitti Eagles, muttei kovin vakuuttavasti vaan nousemalla joulukuun vakuuttavalla esityksellä kilpailijoiden rinnalle ja ohi. Tälle kaudelle uskon voimasuhteiden olevan kääntymässä muiden joukkueiden eduksi.

Arvioni lohkon loppujärjestyksestä:
1. Washington Redskins
2. New York Giants
3. Dallas Cowboys
4. Philadelphia Eagles

Redskins
Robert Griffin III:n ympärille on koottu sellainen paletti, joka voi nostaa joukkueen taistelemaan tänä vuonna jopa Super Bowl:sta. Jos taas RGIII pysyy viime kauden tasollaan, joukkue tulee rämpimään syvällä. Paljon nimipelaajia joukkueeseen ei liittynyt, mutta itse pidän tärkeänä vahvistuksena Eaglesista siirtynyttä DeSean Jacksonia. Jackson oli viime kaudella oiva kohde keräten 9 touchdownia 16,2 jaardin keskiarvolla. Lisäksi joukkueen uusi valmentaja saanee omalla panoksellaan etenkin hyökkäyksen nostamaan tasoaan.

Giants
New York Giants menetti kovan Hakeem Nicksin, joka vielä muutama vuosi sitten teki tuhojaan kentällä. Viime kaudet Nicks on ollut tärkeä lenkki hyökkäyksessä, mutta ei ole onnistunut pitkään aikaan maalinteossa. Hyökkäyksen sijasta Giants keskittyi vahvistamaan puolustustaan. Broncosista napattu Rodgers-Cromatie ja Seattlesta siirtynyt Thurmond tulevat vaikeuttamaan vastustajan hyökkäystä merkittävästi. Valmentaja Coughlin on mielestäni parhaita valmentajia liigassa ja uskon, että hän muovaa joukkueen niin kovaan iskuun, että joukkue saatetaan nähdä villikorttikierroksella tänä vuonna.

Cowboys
Yksi suosikkijoukkueistani, Dallas Cowboys, ei valitettavasti vakuuta kokoonpanollaan. Tony Romo ei ole viime kausina pystynyt nostamaan itseään ja joukkuettaan tärkeisiin voittoihin. Päinvastoin tuntuu, että joukkue on murentunut aina tärkeällä hetkellä. Dallasin oljenkorsi on saada puolustuksesta voittava ja siten hyökkäykselle saadaan enemmän aikaa hioa kuvionsa kuntoon. Odotettavissa on kuitenkin todennäköisesti vaisu kausi Dallasin upealla kotiareenalla.

Eagles
Michael Vickin vaihtuminen Mark Sancheziin kakkos-QB:nä, saattaa tuoda positiivisen ruiskeen joukkueen alkukauteen, kun Nick Foles joutuu kilpailutilanteeseen uuden kaverinsa kanssa. Hyökkäys sai myös lisävahvistusta, kun viime kausina muutamaan otteeseen Saintsissa väläyttänyt Darren Sproles liittyi joukkueeseen. Hyökkäys saattaa kääntää yllättäviäkin otteluita voitokseen, mutta en kuitenkaan usko joukkueen pärjäävän pitemmän päälle.

Yhteenveto
Tämä on yksi vaikeimmista lohkoista tehdä minkäänlaisia arvioita, koska viime kausi oli jo hyvin tasainen ja yksikään joukkueista ei ole varsinaisesti parantunut paperilla toisiin nähden.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.