tiistai 29. huhtikuuta 2014

AFC West - Pikakatsaus lohkoon

Tänään vuorossa viime kauden ykköslohko eli AFC West.

Lohkon joukkueet pelasivat etenkin alkukaudella uskomattoman hyvin. Loppuakohden vauhti hieman hiipui, muttei kuitenkaan liikaa, joten jopa kolme eteni pudotuspeleihin. Tulevalla kaudella tahti ei vaikuta yhtä lupaavalta, mutta voittamaan tottuneet joukkueet uskoakseni napsivat voittoja silti hyvään tahtiin.

Arvioini loppujärjestyksestä:
1. Denver Broncos
2. San Diego Chargers
3. Kansas City Chiefs
4. Oakland Raiders

Broncos
13 voittoa viime kaudella napannut ja ennakkosuosikkina pudotuspeleihin edennyt Broncos on mielestäni vahvistunut entisestään. Paperilla joukkue on ehdoton mestariehdokas. Joukkue menetti uskomattoman kauden pelanneen Morenon, joka antoi juoksuillaan ja etenkin juoksu-uhallaan Peyton Manningille useita lisävariaatioita. Tilalle Broncosiin liittyi kuitenkin liuta nimimiehiä. Sanders, Ware, Talib ja T.J. Ward ovat minun papereissani liigan parhaimmistoa omilla pelipaikoillaan.

Manning puolestaan päätti jatkaa ainakin vielä yhden kauden verran. Viime kauden perusteella päätös oli oikea, mutta aika näyttää, alkaako ikä vihdoin painamaan veteraanin otteissa. Toivon, ettei ala, sillä Broncosin viime kauden peli-ilme oli huikea ja otteluita oli ilo katsella. Jos Manningin kone puolestaan alkaa yskimään, joukkue on ongelmissa.

Chargers
San Diego nousi viime kaudella huikean lopun ansiosta pudotuspeleihin asti. Joukkue ei ole viime kaudesta juurikaan vahvistunut, muttei myöskään heikentynyt. Isoin muutos lienee valmennuspuolella, jossa hyökkäyspään vastuu vaihtui. Joukkue ei herätä minussa juurikaan fiiliksiä, mutta uskon silti, että viime kauden meno jatkuu ja joukkue nappaa 9-10 voittoa.

Chiefs
Kansas City oli off seasonin häviäjä. Viime kaudella koko konferenssin voitosta taistellut KC joutui jäämään lähes tyhjin käsin vaihtorumbassa. Joukkueen viime kauden alku oli huikea, joskaan vastustajat eivät silloin olleet aivan parhaassa iskussa kokoonpanojensa suhteen. Pelaajamateriaali on siitä huolimatta hyvin kapea eikä tähtiä päässyt syttymään lukuunottamatta Jamaal Charlesia, joka omalla panoksellaan piti koko joukkueen tasoa yllä. Jos Charles pysyy terveenä, tulee hän juoksemaan vähintään 10 touchdownia tänäkin vuonna. Kaverin kyky löytää oikeat juoksulinjat on käsittämätön.

Yhden miehen joukkueesta tuskin on kyse, mutta Charlesin varassa on kuitenkin paljon. Toivon, että joukkueesta nousee uusia staroja ja Alex Smith näyttää kyntensä. Smithillä on vielä paljon näytettävää Chiefsissä ja tämä voisi olla hänen huippukautensa (vaikka viime vuonnakin hän heitti 23 touchdownia). En valitettavasti usko kuitenkaan joukkueen lähtevän viime kauden lentoon ja loppusijoitus on viime kautta heikompi. Pudotuspeleihin silti on pienet mahdollisuudet.

Raiders
5. varausvuoro mahdollistaa lupaavan pelurin nappaamisen suoraan avaukseen. Kuitenkin ennen tuon varauksen näkemistä, joukkue ei nouse minun papereissani viime kautta korkeammalle. QB Matt Schaub ja RB Maurice Jones-Drew tulevat nostamaan joukkueen viime kautta useampaan voittoon, mutta lohkon muiden joukkueiden jatkaessa vakuuttavia otteita, ei sijoitus tule nousemaan. Olisi kuitenkin mielenkiintoista, jos myös Raidersin lento kestäisi koko runkosarjan ajan eikä hyytyisi marras-joulukuussa viime kauden tapaan.

Yhteenveto
Kovatasoisessa lohkossa erot ovat pienet ja tässäkin lohkossa kaikilla on mahdollista päästä pudotuspeleihin. En pitäisi mitenkään mahdottomana viime kauden lopputuloksen uusintaa siltä osin, että kolme joukkuetta löytäisi itsensä pelaamassa vielä vuodenvaihteen jälkeenkin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.