sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

AFC East - Pikakatsaus lohkoon

Neljä kuukautta kauden alkuun ja sormet syyhyten otan pikaisen vilkaisun eri lohkojen voimasuhteisiin. Katsotaan, miten arviot muuttuvat ennen ensimmäistä avauspotkua. Ensimmäisenä siis vilkaisu AFC East -lohkoon.

Arvioini loppujärjestyksestä tällä hetkellä on:
1. New England Patriots
2. New York Jets
3. Miami Dolphins
4. Buffalo Bills

Patriots
Viime kaudella suvereenisti lohkoa hallinnut joukkue ei ole juurikaan muuttunut toistaiseksi. Blountin siirtyminen Steerlersiin oli luonnollisesti paha takaisku, mutta pudotuspelejä lukuunottamatta joukkue on pärjännyt nimenomaan monipuolisuudellaan. Gronkowskin loukkaantuminen näyttää häiritsevän alkukauden otteluja, joten avauksesta tullee haastava, mutta loppukauden aikana joukkue tulee viimeistään varmistamaan piikkipaikkansa. Puolustus sai sentään vahvistusta Darrell Revisin liityttyä Patriotsin vahvuuteen Tampa Baystä.

Jets
Jetsillä on tulevalle kaudelle vakuuttava QB-kaksikko, joista kumpi tahansa voi nousta avaukseen. Tällä tuleekin olemaan tärkeä merkitys ja se tekee joukkueesta edelliskausia tasaisemman suorittajan. Lisäksi QB:t saivat oivan maalitaulun heitoilleen Eric Deckerin siirryttyä Broncosista New Yorkiin. Kahdella viime kaudella 24 touchdownia tehnyt Decker oli aiemmin Peyton Manningille ainakin oiva kohde. Merkittäviä menetyksiä ei ole tapahtunut, joten uskoakseni joukkue tulee haastamaan viime kautta paremmin lohkoa hallitsevan Patriotsin.

Dolphins
Knowshon Moreno, tarvitseeko muuta sanoakaan? Käsittämättömän kauden viime vuonna pelannut Moreno tulee nostamaan Miamin tasoa jo pelkästään omalla tekemisellään. Vaikka joukkueen QB ei ole vakuuttanut viime aikoina, uskallan kuitenkin arvioida Miamin Buffalon edelle. Ilman Morenoa oma veikaukseni menisi toisin päin. Joukkue sai myös uuden valmentajan ja GM:n, jotka tekevät varmasti kaikkensa tason nostamiseksi. Miami voi nousta mielenkiintoiseksi joukkueeksi, kunhan Tannehill nostaa omaa tasoaan vaikuttaen samalla koko joukkueeseen.

Bills
Tekisi mieli nostaa Buffalo lohkon kolmospaikalle, mutta joukkue ei ole juurikaan parantunut paperilla viime kaudesta. Sen sijaan muut lohkon joukkueet ovat sitä tehneet. Mike Williams saattaa olla menneen talven lumia, mutta omaa myös kykyjä, jolla voi vaikuttaa joukkueensa menestykseen yksittäisissä otteluissa. Joukkueen QB-osasto on ainakin paperilla liigan heikointa osastoa. EJ Manuel tullee olemaan avauskokoonpanossa ja hänen harteillaan onkin paljon. En kuitenkaan tässä vaiheessa luottaisi nuoren pelaajan kykyyn kantaa koko joukkuetta harteillaan.

Buffalolla on takataskussaan yhdeksäs varausvuoro ja jos he eivät kauppaa sitä eteenpäin, voivat he napata kovan tulokkaan vahvistamaan hyökkäystään. Toisaalta puolustuskaan ei ole vakuuttanut viime aikoina, joten yhtälailla sinnekin kaivattaisiin uusia tukijalkoja.

Yhteenveto
Uskoisin, että lohkosta tulee kiinnostavampi kuin viime kaudella ja mahdollista on, että jopa kaksi joukkuetta yltäisi pudotuspeleihin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.